FOOD2020 Fase II

FOOD2020 Fase II is een Nederlands-Duits project, dat ondersteund wordt door het INTERREG V A-programma

Doel van het programma

FOOD2020 bereidt de foodsector in de Nederlandse-Duitse grensregio voor op het jaar 2020. In FOOD2020 Fase II wordt het MKB verder ondersteund om concrete oplossingen (producten, processen en diensten) te ontwikkelen die een bijdrage leveren aan het oplossen voor de foodsector relevante uitdagingen. Zo kan de kloof tussen onderzoek en markt worden overbrugd. Want alleen als onderzoeksresultaten worden vertaald naar producten die geschikt zijn voor de markt, zal de innovatiekracht van een regio leiden tot versteviging van de concurrentiepositie binnen Europa.

Interreg VA

In Food2020 Fase II worden de succesvolle activiteiten van FOOD2020 Fase I voortgezet. Fase II bouwt voort op het succesvol afgesloten INTERREG V-A-project FOOD 2020 Fase I, waar in een periode van drie jaar meer dan 500 kleine en middelgrote ondernemingen in hun innovatieproces werden ondersteund, grensoverschrijdende relaties werden opgebouwd en uw concurrentiepositie werd vergroot. In Fase II worden deze succesvolle activiteiten voortgezet en inhoudelijke verder ontwikkeld.

Europa 2020

Project FOOD2020 Fase II houdt vast aan het streven en de doelstellingen van de strategie, Europa 2020: voor een intelligente, duurzame en inclusieve groei. Door strategische doelen op een slimme manier te koppelen aan de behoeften en uitdagingen van kleine en middelgrote ondernemingen van een specifieke branche uit de agri & food sector ontstaat een vraag gestuurd projectconcept in de gehele INTERREG-regio.

In totaal worden er 19 grensoverschrijdende innovatieprojecten en 7 Think Tanks gesubsidieerd, waarom bedrijven samen met wetenschappelijke instellingen nieuwe producten, processen en diensten ontwikkelen.

 

Thema’s die in het kader van FOOD2020 aan bod komen, zijn:

 

 
  • icon

    Voedselzekerheid

     
  • icon

    Duurzame levensmiddelen

     
  • icon

    Voedselveiligheid

     
  • icon

    Gezonde levensmiddelen

     
  • icon

    Sociale innovatie

Wil je meer weten over het FOOD2020 project?

Neem contact op met:

Mirjam de Vreden, Project Manager 

M| +31 6 21 55 20 18

E| mirjamdevreden@tcnn.nl

Voorheen: Lyanne Ausema, Project Manager
M | +31 6 27 08 71 64

E | lyanneausema@tcnn.nl

  • Direct dit artikel delen:

U heeft een fantastisch idee en dan?

Leg het aan ons voor